pátek 23. srpna 2013

Co je špatně na Twilight

Upíří se netřpytí.
 
Baseballová scéna mi přišla k smíchu už v knížce.
 
Autorka nechápe, že předmluva není vytržený kus textu z rádoby finále knihy.
 
Meyerová není spisovatelka. Nemá slovní zásobu, nemá ani žádný styl, píše prostě jako každá druhá holka, která ve volném čase plodí fanfiction.
 
Bella je naprosto příšerná. Prý je chytrá, ale v knize to nejde poznat. Jediné co se o ní dozvíme, že umí vařit a čte klasické autory. Sorry, ale to na inteligentní postavu nestačí.
-Kdyby si byla chytrá, držíš se ode mně dál.
-Řekněme, že doopravdy nejsem chytrá. Ááá, to teda nejsi, která holka se snaží okouzlit kluka tím, že mu řekne, že je blbá?!
 
Zmršení upírů. Každý, kdo se stane upírem, zkrásní a získá superschopnost. WTF?!
 
Pro Bellu je přátelení se s lidmi pod její úroveň. Když nejsou upíři nebo vlkodlaci, nejsou pro ni dostatečně zajímaví.
 
Bella má superschopnost být superupírem. Pytlík na zvratky je kde?
 
Celá ta blbost s propojením vlčí smečky. Slyší všechny svoje myšlenky navzájem. Panebože, Meyerová je fakt úchyl. Asi by mi hráblo, kdyby někdo znal moje myšlenky a ještě by to byli lidi, které znám.

Alice a její vize. Jé, já jsem viděla, že budem kámošky, no a už jsme. A je to. To jako vážně?

Těžkopádné psaní. Jsi jako moje osobní značka heroinu. To si děláš prdel?
A tak se lev zamiloval do jehňátka. Panebože, jehně vždycky umře. Chápeš?

V prvním díle se dozvíme, že Belle se dělá špatně při pohledu na krev a přesto se chce  stát upírem.  V dalších dílech už se o tom nemluví.

Fanynky maminky. S ženami, které mají čtyřicet a hopsají s plakátem Team-Edward nebo Jacob a nadšeně piští, není něco v pořádku.

Volturiovi ve filmu byli neuvěřitelně směšní. Jak se snažili být "vznešení" a "božky nadlidští", to jsem prostě nepobrala.

Filmový závěr Rozbřesku. Alice měla vizi, že bude bitka a pár upírů umře. No a co, proboha, to chtějí žít navždy? Vždyť někteří jsou naživu pár set let, co je na tom pořád může bavit? Každý jednou musí umřít. A upíři přece nemají lidskost, takže by neměli mít strach ze smrti, nebo spíš jejich zabijácký instinkt by měl převažovat a nebát se bojovat. Takže z nich udělala přizdisráče.

Jak měl skončit Rozbřesk
 

4 komentáře:

  1. Twilight jsem neviděla celý, maximálně pět minut a knihu jsem (radši) nečetla. Nejstupidnější mi přijde scéna, kdy Edward vstoupí na světlo.. Upír a světélkovat? Má ho to zničit, zabít, má z něj zůstat jen hromádka uhlí, ale světélka? Nejsme na diskotéce...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Video 11 nejhorších scén ze Stmívání. Ta holka je věcná, drsná a vtipná. Třpytící se Edward se vyškrábal na druhé místo.

      https://www.youtube.com/watch?v=Iydh3J6b2AE

      Vymazat
  2. Skvěle jsem se u tohohle článku pobavila.:D Kdysi jsem napsala podobný, na téma těch přirovnání typu "běžný muž bude u večeře v restauraci flirtovat se servírkou; Edward si ani nevšimne, že servírka byla žena". Jinak knihy jsem nečetla a z filmů jsem viděla pouze New Moon a... Bože, to byla větší sračka, než jsem čekala.:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. New Moon je z nich ze všech nejhorší, protože je úplně nejnudnější, u těch ostatních se aspoň občas zasměješ. Když jsem četla Rozbřesk, nevěřila jsem, že je to opravdu kniha. Myslela jsem, že je to jenom fanfiction, tak špatné to bylo. A finále knihy bylo na odstřel autorky.

      Vymazat