středa 29. ledna 2014

Osamělá posedlost

Nedokážu udržet delší dobu pozornost. Něco pořádně nastudovat a něčemu se věnovat. Jsem každou chvíli posedlá nějakou jinou osobností ať už reálnou či fiktivní. Takže hledám videa, fan videa, fotky. Mezi prvními to byla dvojice Buffy a Spike, potom Tom Felton (představitel Draca Malfoye) ve vězni z Azkabanu. Zvláštní je, jak se různými cestami dostávám k něčemu dalšímu.
 
V pátek jsem se musela podívat na Drakovu kletbu, dokument o životě Bruce Lee. Už od malička jsem chtěla umět kung fu nebo karate, takže jsem ujetá na bojové filmy. On byl neskutečný borec. Důkazy i zde
- Dokázal udělat kliky na dvou prstech jedné ruky.
- Úderem palce jedné ruky dokázal odhodit protivníka o dva metry.
- Když se konečně prosadil a stal se hvězdou, filmová studia v Hong Kongu nabízela smlouvu na film každému, komu by se ho podařilo porazit v souboji. Když chodil po ulici, na každém kroku ho někdo vyzýval. S vyzyvateli byl schopen bojovat i v přestávkách při natáčení filmu, z čehož režisér nebyl moc nadšený.
- DOKÁZAL UDĚLAT KLIKY NA DVOU PRSTECH JEDNÉ RUKY!!!
- Mezi jeho žáky patřil Steve McQueen a James Caan.
Jeho smrt je dodnes velká záhada a velká ztráta.
 
Což mě přivádí k jeho synovi Brandonovi. Objevil se na konci dokumentu o svém otci. Byl takové zlatíčko. Jinak se to nedá vyjádřit.
Takže jsem si pustila Vránu. Film, při jehož natáčení zemřel. Byl zastřelen nešťastnou náhodou, když v pistoli byly ostré náboje místo slepých. Natáčení filmu bylo poznamenáno řadou katastrof a úrazů, jeho smrt to završila.  Brandonovo jméno zůstalo navždy spjaté s tímto filmem.
Film je natočen na motivy stejnojmenného komiksu. Rok poté, co byl zavražděn on a jeho snoubenka, se Eric Draven vrací ze záhrobí, aby pomstil svou smrt. Stačí, aby následoval vránu a ta ho zavede k jeho vrahům. Dokáže vidět jejíma očima a je nezranitelný. Brandon byl neuvěřitelný, měl úžasnou fyzičku a dokázal být zranitelný i pořádně drsný. Film má temnou, gotickou atmosféru a parádní záporáky, kterým budete bez slitování přát jejich smrt.
Hlášky:
T-Bird: Mám potíže. Jeden z mejch hochů měl smůlu a je po něm.
Top Dollar: Nepovídej. Který?
T-Bird: Tin Tin. Někdo mu napíchal všechny jeho nože do všech jeho orgánů hezky podle abecedy.
 
Top Dollar: T-Bird nedorazí. Měl dneska takovou menší smrtelnou nehodu.
 
Další moje smůla je, že většinou mě zaujmou seriály, které byly nespravedlivě zrušeny v průběhu první série. Už jsem zkoukla Firefly a teď mi zbývá jen posledních pět dílů Moonlight. Fakt mě to štve, protože se to pěkně rozjíždí, jsem zvědavá, co bude dál, ale zároveň si je chci šetřit, protože je mi líto, že bude brzo konec.
 
Moonlight je upírská detektivka. Mick St.John je detektiv, je mu asi 93 let a žije v L.A. Upírem ho učinila jeho manželka o svatební noci, byl to svatební dar pro něj, kterým se mu ovšem nezavděčila.
Upíři zde můžou na slunce, ale oslabuje je. Kolík je nezabije, jen znehybní. Zabít je může oheň, pokud zůstanou dlouho na slunci a useknutí hlavy. Hlavně se mi tam líbí Jason Dohring jako 400 let starý upír a Mickův nejlepší přítel. Jasona si pamatuju ještě jako Logana z Veronicy Mars. Takže si pouštím fanvidea Logana s Veronicou a přemýšlím o tom, jestli si stáhnu všechny díly. Miluju buzzfeed

Další můj oblíbený pár je Deeks a Kensi z NCIS: LA. Člověk pořád čeká, kdy se ti dva dají dohromady, ale zároveň to nechce, protože už tam nebude to napětí.

Připadám si jako magor. V mém okolí neznám nikoho, kdo by si stahoval seriály v angličtině, všichni se spokojí s tím, co je v televizi. I když každá ženská má asi svou oblíbenou dvojici a milostný příběh, ale nechává si to pro sebe.

2 komentáře:

  1. Jsi můj člověk, taky je začínám spolu s J. Chanem žrát víc a víc, ale není mi dovoleno se na ně dívat :( ( jinak jsem na asiaty odjakživa)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není ti dovoleno se dívat na bojové filmy?

      Já se tak od deseti let koukala na hongkongské filmy, táta nosil půjčené videokazety od známých. Jackieho Chana už znají i moje děti, jsem na něj ujetá. :)

      Vymazat