úterý 28. srpna 2012

Fanpovídky


Ráda čtu a před pár lety, kdy ještě nebyl dokončen Harry Potter, byli hodně aktivní fanfiction autoři, spíš asi autorky. Tady jsou moji oblíbené autorky.
Nightee
V doby, kdy psala, jí bylo kolem patnácti a měla zvláštní styl. Harry Potter, pokud se tam vyskytoval, byl většinou zápornou postavou. Její povídky jsou spíše depresivní, takže žádný happy end. Ale má opravdu výborné nápady. Povídka A na nás hvězdy nezáří opravdu stojí za to si přečíst.

Electra
Tato autorka dokázala něco neuvěřitelného. Vytvořila dvojče Harryho, Ebony Potterovou, většinou ji páruje s Dracem nebo Luciem. Povídek s ní napsala nepočítaně a jsou výborné.

Je určitá skupina dívek, které píšou slash. Jedná se o homosexuální vztahy mezi postavami a hlavní pár je samozřejmě Harry a Draco. Moje první setkání se slashem byla Estriel a její povídka na pokračování Esprite, za kterou se později velmi styděla. Byla v ní i milostná scéna, psala ji v šestnácti a vzhledem k její nezkušenosti jí popsala velmi nerealisticky.

Estriel
Za něco nádherného považuju povídku Porcelain, je křehká a něžná  můžu  ji číst pořád, protože Estriel umí neuvěřitelně kouzlit se slovy.
V současné době píše i v angličtině na svém blogu na livejournalu a jedná se většinou o krasobruslařské povídky, ve kterých figuruje Johnny Weir, Stephan Lambiel, Evgeni Plushenko a další hoši.

Alexis

Samozřejmě píše o Harrym a Dracovi J. Povídky se většinou odehrávají po dokončení školy nebo ještě později. Harry s Dracem se někde potkají a zajiskří to mezi nimi. Někdy s sebou vlečou něco ošklivého z minulosti, ale navzájem se zachrání.


3 komentáře:

  1. Ty všechny povídky už mám přečtené! :D Jsem na tom závislá!! No dobře, už trošku míň, ale Ebony Potterová je dokonalá! Ale těch povídek s Ebony je víc. A i jiné autorky o ní píšou..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? To jsem netušila, že o ní píše více autorek. Myslíš i zahraniční, nebo české, které si tu postavu přivlastnily?

      Vymazat
    2. Tak to nevím, ale určitě sem o ní četla u více autorek.. Na fanfiction.potterhatty.net.. Myslím :D Jestli si to nepletu. Ten web sem pročetla skoro celý :D

      Vymazat