pátek 25. ledna 2013

Pro ana blogy podruhé


Pro ana blogy mi nedají pokoj. Pořád je projíždím a nedokážu je pochopit. Měla jsem v úmyslu o nich napsat další výšplecht, ale už to udělalo hodně blogerek přede mnou a určitě mnohem líp. Tak tady je představím.

Blog veruce s několika články o PPP, odkazy na videa.


Články proti pro ana blogům

6 důvodů, proč je thinspiration postavené na hlavu/


Post bývalé anorektičky
miss-giraffe.blog.cz


To nejlepší nakonec.
Emily je, jak to říct, těžká anorektička. Vypadá, to že bez any pro ni život nemá smysl. Její články jsou ale velice čtivé a má výborný sloh, proto jí odpouštím překlepy a hrubky. Odkaz na její blog s pár jejími citacemi. Ty by si opravdu „wannabies“ pro ana měly přečíst a popřemýšlet o své budoucnosti.


A naposledy těm, co právě začínají - připravte se na to, že všechno ztratíte. Nevěříte? Tvrdíte, že to utnete? Že to nezajde tak daleko? Krása sebelásky, pochvaly a toho odrazu v zrcadle vás opravdu okouzlí natolik, že nikdy nebudete chtít skončit. Vůně dokonalosti bude pořád ve vzduchu. Ale stojí to za to. Opravdu. Nenechte si nalhat nikým na světě, že bez any budete šťastnější, protože nebudete. To raději nezačínejte než, aby jste ji ztratili. Protože žádná z mých životních ztrát nebolí jako tahle. Ana je... miluju ji, tak že mi to trhá srdce. Ale ona nenávidí slabochy. Tak si ji hýčkejte- dokud hladí vaše vystouplé kosti, slíbává chuť hladu z vašich rtů, šeptá něžné slůvka o světě za duhou do vašich hlav. Je to ta nejkrásnější, nejvrtkavější milenka života. Protože vás může hodně rychle opustit a smát se vašim prohrám. Marně ji pak voláte do tmy noci zpátky. S nikým to nebylo bolestivější než právě s ní, ale taky to s nikým nebylo překrásnější.

Každý, kdo stojí na začátku by si měl něco uvědomit - tohle není vlak ze kterého vyskočíte když se vám zdá už příliš rychlý. Zůstanete na zastávce, které je dost daleko cíly a ještě vzdálenější startu. Vlaky kolem vás budou, tak moc rychlé, že už nedokážete naskočit ani na jeden směr.
Ana vám dá pocit neskonalého štěstí. Ale to utrpení pak... Neptejte se mě jestli do toho jít nebo ne. Pokuste se nsi to opravdu dobře promyslet. Řekněte, co na světě chcete nejvíc a za jakoukoliv cenu (a ta může znamenat ztratit všechno ostatní) - být hubená? mít přátelé? milovat samu sebe? obdiv okolí? lásku?. Odpovězte a jsem si jistá, že teď víte jestli pokračovat a nebo za včasu skončit.
Asi se někdo může zeptat - kdybych se já vrátila zpět na začátek, šla bych do toho s tím, že budu vědět jak to dopadne? Já toho nikdy litovat nebudu... Já v životě totiž poznala jen málo opravdového štěstí - tohle bylo to nejsilnější. Ale tohle je pro mě. Každá z vás je jíná, jen pamatujte - když budete milovat anu ztratíte dříve nebo později VŠECHNO ostatní. Stojí vám to za to?

 Z Emilyna článku Moje pro ana princezny
Sofie
Myslím, že většina z Vás by ji poznala na fotkách - její fotky se nacházi na většině ana blogů, jen o tom nevíte. Blgo měla strašně dávno, takže pochybuju, že by si ji někdo pamatoval. Vystupovala na cizojazyčných stránkách a přeložila spousty pro ana článků. To ani nevíte, co:) Tohle je moje absolutní princezna. Jediná, které splnila to, co aně slíbila - raději mrtvá než tlustá. Co dva měsíce se vrací do nemocnice s 35kg (někdy méně) a bojuje o život. Pak odejde a začne znovu. Opravdu nevím, jak dlouho to ještě vydrží. Ale teď jsme oslavily 40kg a mohla za mnou zase přijet. Nikdy si neodpustím, jak jsem jí ublížila.

Zde není žádný článek o anorexii, ale dobré články, recenze knížek, překvapivě je slečně patnáct let.
devils-handbag.blog.cz

2 komentáře:

  1. Ana blogy jsou jeden z negativ, co přišel na internet. Docela se divím, že je blog.cz neodstraní, ale možná nemůžou z legislativních důvodů - diskriminace? Ale já si myslím, že kdo chce být hubená za každou cenu se anorektičkou stane i bez proana blogu. Že ten blog nikoho nenaláká na to být vyhublá, že kdo chce, ten si cestu prostě najde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro ana blogy jsou složitý problém. V Anglii už proběhla situace, že když je smazali a zakázali, anorektičky si vymyslely složitější způsoby k jejich objevení, více se skrývaly.

      Podle lékařů jsou dívky, které se už se sklonem k anorexii narodí.

      Jde tady taky o wannabies, tedy rádobyanorektičky. Je spousta holek, co mají problém a pak jsou takové, co vykřikují, jak strašně moc chtějí být anorektičkou a vymývají mozky malým holkám. Takové bych snad střílela.

      Vymazat