pondělí 26. srpna 2013

Filmové tipy pro děti: Malí obři (1994)

Rodinná komedie o americkém fotbalu.
 
V malém městě vybírá bývalá fotbalová hvězda v podání Ala Bundy (Ed O´Neil) hráče do týmu. Loseři, co se do něj nedostanou včetně jeho neteře, která sice byla dost dobrá, ale je to holka, se rozhodnou, že si chtějí taky zahrát a založí si svůj tým, který povede "Alův" brácha (Rick Moranis). Problém je, že v národní lize může mít každé město jenom jeden tým a tak se rozhodnou, že to vyřeší zápasem.
 
U filmu jsme se nasmáli, jak už dlouho ne. Některé vtípky jsou tradiční. Prostě tam musí být tlustý kluk, co pořád prdí. (Proč mu říkají plynař? To nechápu.). Drsná holka, co se poprvé zamiluje (v originále Icebox, v češtině Zmrzka, kdyby na ní volali Mrazáku, znělo by to divně) do kluka, který hrál živého Caspera.
 
Není roztomilý? (Devon Sawa)
 

Pak jsou tady malí prckové, které bych se bála na to hřiště pustit, ale strašně srandovní.
 
Ty děcka jsou opravdu osobnosti, každé má svojí hlavu, své slabiny, bojí se, že dostanou nářez a nejsou tam žádná morální ponaučení, což bylo sympatické.
 
Taky se tam nevyskytuje žádná vyloženě na kost zákeřná a zlá postava. "Al Bunda" je starší brácha, který je arogantní, žije svojí fotbalovou slávou a chce vyhrát, je trochu pitomý, ale neteř Becky má opravdu rád a stejně tak i svoji rodinu, chce prostě hrát poctivý fotbal.
 
Trénování zastrašování protivníka

Jak to dopadne, je samozřejmě jasné. Ale sledovat to, stojí za to, protože je to děsná sranda.

 


Žádné komentáře:

Okomentovat