čtvrtek 25. července 2013

Jsem pro ana

Ahoj, myslíš si o sobě, že jsi tlustá a tohle je nejsnazší cesta, jak zhubnout?
 



Myslíš si, že když zhubneš, budeš krásná a vypadat jako modelky z časopisů?
Tak já ti něco prozradím. Nikdy tak vypadat nebudeš. Nikdy nebudeš tak placatá. :D
 
Z prostého důvodu. To, jak vypadají, je jejich práce. Mají kolem sebe tým lidí, který jim plánuje jídelníček, cvičení, maskérky je dokonale nalíčí a každičká nedokonalost z fotky se vyretušuje. Tyhle holky nemusí chodit do školy, učit se a pomáhat doma. Jejich jediná starost je, aby dobře vypadaly, protože jejich vzhled a tělo je živí.
 
Pokud jednou začneš koketovat s anorexií, budeš s ní mít problémy celý život. I když se ti podaří z ní vyhrabat, nikdy se jí úplně nezbavíš.
 
Přestaň si namlouvat, že až se ti podaří nejezením zhubnout, začneš jíst zdravě. To je blbost. Jak se jednou něco naučíš špatně, nepřeučíš se na to dělat to správně jen tak ze dne na den.

Dám ti námět na zamyšlení. Já vím, že je ti asi tak čtrnáct nebo patnáct, ale zamysli se nad tím, že život lidí se stále prodlužuje. Tím, že si začneš anorexií poškozovat zdraví na začátku života, strávíš jeho zbytek tím, že budeš léčit, co jsi zničila. Dáme nějaké foto pro příklad.
 
Anorektická dvojčata. Je jim 33!! a vypadají na padesát. Žádný muž, žádné děti.
Podívej se na ně. Tuk není fuj, potřebujeme ho, aby nám chránil naše vnitřní orgány a v obličeji ti vyplňuje vrásky. Jakmile nebudeš mít žádný tuk v těle, budeš mít vrásky i když je ti šestnáct, natož pak později.

"Nemůžu pořádně chodit. Bolí mě záda, mám nepravidelný tep, osteoporózu, chronické bolesti žaludku a slinivky. Beru léky, protože mi nefungují ledviny," KatyZdroj: http://revue.idnes.cz/anorekticka-dvojcata-hubnou-od-svych-11-let-kvuli-tatove-poznamce-ph2-/zajimavosti.aspx?c=A110616_122153_zajimavosti_zar



Tahle žena je přírodní úkaz. Monica Belluci (49 let) Manžel, děti, filmová a modelingová kariéra, modelku dělá stále.
 
 
 
Až sem to můžeš dopracovat. Páni, na ni kluci asi letí. Myslíš, že má nějaký život mimo své šílené anorektické rituály jako je vážení jídla, počítaní kalorií a cvičení každý den přesně ve stejný čas? 


Podívej se na její obličej. Ten pohled, ty vyhaslé oči, všechny anorektičky jsou si tak podobné.

Nejznámější oběť anorexie, modelka Isabelle Caro, zemřela na anorexii, vážila 27 kilo, a její fotky v průběhu života.
 
Herečky na pláži
Olivia Wilde 

 Salma Hayek (40+let)
 

Scarlet Johansson
 
 Jessica Biel

 
 
Olivia má silnější stehna.  Scarlet je nádherná, i když má celulitidu. Jessica je vysportovaná. Salmu jsem dala pro příklad, že i po čtyřicítce může být žena krásná. Žádná z nich se nebude líbit všem chlapům. O každé z nich jeden řekne, že je krásná, druhý že nic moc a třetí, že je hnusná.
 
Můžeš strávit spoustu času tím, že se budeš nenávidět a říkat si, proč nevypadáš jako někdo jiný. No, protože ty seš ty a nejsi ten někdo jiný a ani za milion let to nezměníš.
 
A pokud chceš zhubnout, stačí málo. Vypni počítač a vypadni ven na dlouhou procházku. Chůze je totiž pro člověka nejpřirozenější pohyb.

 

 
 

8 komentářů:

  1. Vždyť teď už jsou ty anorekticky vypadající holky a ženy zakázány, ale pžesto se najdou i ty, které se dopracují k anorexii. Ale myslím, že z poloviny si za to ty ženy nebo holky (i kluci) nemůžou, protože stačí i blbé slovo, věta nebo něco, a vše se v jejich životech obrátí. Nikdo nikdy nemůže říct, že tohle se mu nemůže stát, protože je lehké do toho spadnout, mnohem těžší se vyhrabat a téměř nadlidský úkol nedostat se do toho znovu.
    Na druhou stranu anorexie často člověka naučí vážit si sebe a jiného pohledu na své i cizí tělo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zakázány? Kde?

      Přečti si nedávný článek blogerky (kissbookbymia), jak byla na konkursu pro modelky. Řekli jí, že při 175cm a asi 56kg je tlustá.

      Modelky vychrtliny jsou pořád v kursu. A pak jim fotkách musí photoshopem retušovat žebra a přimalovat prsa.

      Vymazat
    2. Hodně to kolovalo v médiích, ale asi bylohloupé tomu věřit. Doufala jsem,že alespoň jedna informace bude pravdivá...
      Stejně se mužům ty vyhublé holky nelíbí, tak proč by tak měly vlastně vypadat...

      Vymazat
  2. Od Isabelle Caro jsem četla knížku Holčička, která nechtěla vyrůst. Dala bych ji povinně přečíst všem holkám, které si při 50 kg myslí, že jsou moc tlusté.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Při 50 kilech může být člověk jak tlustý, tak hubený či mohutnější. Záleží hlavně na výšce a zda jsou to tuky, proto i dvě ženy/dívky se stejnou výškou, mohou při 50 kilech vypadat jinak. Jedna může být obalená z většiny tukem, druhá zase svalovou hmotou. A když se tak podíváme, na menšího člověka může být i těch 50 opravdu moc.

      Vymazat
    2. Tyhle holky mají většinou přečtené knížky jako Vím, jak chutná vzduch a píšou o nich, jak jsou nádherné, takže jejich myšlenkové pochody jdou mimo mě.

      Vymazat
  3. Máš to napsané moc hezky. Já taky dlouhý roky měla chuť svý stehna a zadek oštípat kleštěma, než mi došlo že holt jsem díky genům typ postavy, jaký mají má matka i babičky z obou stran a že budu stehnatá, ať budu mít 50 nebo 80 kilo. Víš co? problém plnějších holek a žen není ani tak v tý váze, ale v oblečení. není tady tak nějak sehnatelnej slušnej kus co by kryl, ale zároveň vyzdvihl třeba pas apod. Je na čase si uvědomit že Česko je národ bokatej a stehnatej a než umírat potažená kostmi, to raděj budu skákat ulicema i při svých 80ti kilech. Koho mý třesoucí se stehna serou, ten ať na ně tak nezírá ne? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Spousta holek se na sebe neumí podívat realisticky. Já mám 160 cm, krátké nohy a široké boky, takže je jasné, že ze mě křehká víla nikdy nebude. Kromě toho mi vždycky přijde směšné, jak spousta holek má ty úžasná hesla chci být jako květina, žít ze vzduchu a vody, a když jim někdo napíše, že je blbost nejíst, jsou sprosté jak kanál. Kam se poděla ta něžnost? :D

      Vymazat