středa 10. dubna 2013

Domácí müsli tyčinky

Recept od Nigelly Lawson

1 konzerva (397 g) slazeného kondezovaného mléka
250 g ovesných vloček
75 g strouhaného kokosu
100 g sušených brusinek
125 g směsi semen (dýňových, slunečnicových, sezamových)
125 g nesolených arašídů (já použila vlaššké ořechy)


Troubu předehřejeme na 130°C.
Hlubší plech vymažeme olejem.
Kondenzované mléko vlijeme do hrnce a dáme zahřát.
Mezitím v míse smícháme ostatní přísady. Přilijeme teplé kondezované mléko a stěrkou nebo vařečkou promícháme a zpracuje v soudržnou hmotu.
Hmotu rozetřeme na plech, stlačíme - nejlépe rukama - a poté zarovnáme povrch.
Pečeme nebo spíš sušíme asi 1 hodinu. Po vyjmutí z trouby počkám 15 minut a potom plát křížem nakrájíme na 16 silných tyčinek. Necháme je úplně vychladnout.

Skladujeme ve vzduchotěsné dóze, aby nevyschly.
Krájet se musí ještě teplé, dokud jsou vláčné, jinak lehce ztvrdnou a pak to půjde hůř.

Žádné komentáře:

Okomentovat